Podsumowanie ferii dla dzieci 2013

Dnia 11 Lutego w ramach rozpoczęcia okresu Ferii zimowych w Województwie Pomorskim, Fundacja dla Tczewa zorganizowała zajęcia plastyczne dla dzieci w wieku powyżej dziesięciu lat oraz spotkania z dziećmi niepełnosprawnymi, które mogły zaprosić telefonicznie pracowników organizacji na godzinną wizytę u siebie w domu.

Informacje o warsztatach zostały zamieszczone na plakatach rozwieszonych w mieście, Kurierze Tczewskim i Gazecie Tczewskiej.

W projekcie brało udział łącznie siedemnaścioro dzieci pod okiem Pani Wiesławy Quelli, Prezes Fundacji oraz Zofii Gąsiorowskiej, plastyczki.

Pierwsze zajęcia odbyły się obok parafii św. Józefa w świetlicy środowiskowej. W zajęciach brało udział trzynaścioro dzieci oraz osoby z fundacji, m.in. pani Maryla Baltrukas.

Na zajęciach dzieci poznały technikę decopage przedstawioną na styropianowych jajkach świątecznych, same mogły spróbować swoich sił w wykorzystaniu tej techniki w praktyce. Grupa malowała także obrazy natury ożywionej.

Grupa malowała chętnie, dzieci wykazały się ogromnymi zdolnościami, powstało bardzo wiele ładnych prac.

Kolejne zajęcia odbyły się dwudziestego lutego na terenie Fundacji. Warsztaty prowadzone były pod okiem Pani Zofii Gąsiorowskiej. Za swoje zaangażowanie dzieci otrzymały nagrody. Prace zostały wywieszone w holu budynku organizacji pozarządowych, a zdjęcia zostaną zamieszczone na stronie internetowej fundacji.

W dniu dwudziestego drugiego lutego została zakończona akcja warsztatów malarskich.

6. dzieci4

6. dzieci2