Uroczyście w Fundacji dla Tczewa 03.2013

Kilka dni temu swoje 80 te Urodziny obchodziła pani Teresa Średnicka. W związku z tym wydarzeniem zarząd Klubu Kobiet Aktywnych Fundacji dla Tczewa zorganizował spotkanie w internacie Zespołu Szkół Ekonomicznych, w którym wzięła udział grupa pań 50+ uczestnicząca w programie profilaktyki zdrowotnej realizowanego przy współpracy z Gminą Miejską Tczew.

Na wydarzenie, przybyło około kilkadziesiąt pań uczestniczących w zajęciach gimnastycznych. Solenizantkę przywitały Panie z klubu na czele z Panią Wiesławą Quella Prezes Fundacji.  Przywitana życzeniami oraz ciepłymi słowami przez wszystkich zgromadzonych, obdarowana także prezentami, podziękowała

ze wzruszeniem za pamięć i zorganizowanie urodzinowego spotkania.   Zostały wykonane pamiątkowe zdjęcia, a pani Teresa wraz z gośćmi zasiadła do stołu, przy którym panie raczyły się winem, kawą oraz ciastem. Zapytana o to jak się czuje na zajęciach, odpowiedziała: ”Od kilku lat uczestniczę w programach zdrowotnych, realizowanych przez fundację a szczególnie w zajęciach gimnastycznych prowadzonych przez ulubionego naszego instruktora p.Karola Waruszewskiego. Chcę powiedzieć, że gdyby nie ta gimnastyka to pewnie bym już miała problemy z chodzeniem, co mi groziło” Atmosfera spotkania była doskonała – solenizantka opowiadała historie ze swojego życia, panie wspominały minione wydarzenia i żartowały. Chwile spędzone wspólnie przy stole pozwoliły także lepiej się im poznać, zapomnieć na chwilę o troskach codziennego życia i rozluźnić się w przyjaznej atmosferze. „” Pod koniec wszystkie uczestniczki udały się na zajęcia gimnastyczne.

Pani Teresie Średnickiej życzymy wszystkiego jak najlepszego, jednocześnie należą się ukłony w kierunku organizatorów za przygotowanie tak wspaniałego spotkania, w tym miejscu dziękujemy za pomoc pani Aleksandrze Agacińskiej. Najistotniejsza w tym dniu była pamięć oraz chęć świętowania z solenizantką. Uczestniczki zajęć gimnastycznych wykazały się ogromnym wsparciem i udowodniły, iż zawsze mogą na siebie liczyć, a spotkania tego typu będą miały miejsce jeszcze niejednokrotnie tym razem wiele młodszych.