Koncert Julii Vikman

W czwartek 6 marca w Restauracji Piaskowa przy pełnej sali odbył się z okazji Dnia Kobiet koncert Julii Vikman „Ballady i Romanse Rosyjskie”. Artystka zawitała po raz kolejny do Tczewa na zaproszenie Pani Wiesławy Quella, Prezesa Fundacji dla Tczewa.

Koncert poprzedził występ uczennicy Gimnazjum Nr 1 Pauliny Brzóska laureatki Powiatowego Konkursu Piosenki „Super Głos” w ramach promocji młodych talentów.

Znana w grodzie Sambora Julia Vikman jest artystką o niezwykłym, wdzięcznym, nostalgicznym głosie , nawiązującą doskonały kontakt z publicznością. Tym razem w Jej wykonaniu usłyszeliśmy utwory z repertuaru Bulata Okudżawy, Zanny Biczewskiej, Anny German i Czesława Niemena a znane pieśni

„Oczy czarne” i „Biełyje Rozy”, śpiewała zgodnie cała sala.

W wypełnionej po brzegi sali nie zabrakło pań z Klubu Kobiet Aktywnych Fundacji dla Tczewa.

Czwartkowy recital w imieniu organizatorów i całej publiczności zakończyła najmłodsza słuchaczka 5 letnia Józefina wręczając artystce bukiet kwiatów. Oryginalny głos Julii, rosyjska wrażliwość, dźwięk- to wszystko sprawiło, że wieczór przy balladach i romansach na długo zostanie w pamięci i sercach słuchających. Prezes Fundacji złożyła deklarację, ze podobny koncert /9ty już z kolei/ zorganizuje na jesieni.

DSCF0419 DSCF0432 DSCF0415 DSCF0417DSCF0428DSCF0429